0746.203.202

Servicii Funerare Sector 6

Memoris Servicii funerare sector 6 este alaturi de tine

Imagineaza-ti urmatorul scenariu : esti pierdut in mijlocul unei paduri, a nins foarte mult si nu pot avansa, simti ca te scufunzi in zapada. In aceasta situatie, iti este foarte frig, esti coplesit de angoase deoarece nu stii incotro sa te indrepti, cum ai putea sa progresezi deoarece, chiar daca dispui de schiuri, nu stii cum sa te folosesti de ele. Pierderea unei persoane dragi te proiecteaza intr-o situatie similara.

Te simti pierdut deoarece situatia este una exceptionala, nu pierdem in fiecare zi o fiinta draga si consecintele unei astfel de pierderi sunt circumstante speciale. Zapada care cade este comparabila cu dificultatile care s-au acumulat pe parcurs si obligatiile cele mai diverse care apar imediat dupa decesul unei persoane dragi apar ca un impas in viata persoanei indoliate. De aceea, Memoris servicii funerare sector 6 este alaturi de tine atunci cand ai cea mai mare nevoie, te sustine in totalitate in astfel de situatii. S-ar spune ca societatea ar vrea sa ne vada si mai activi datorita faptului ca trebuie sa organizam si sa participam la funeralii. In mod paradoxal, tocmai in astfel de momente avem mai mare nevoie sa fim linistiti si sa avem parte de calm si pace. Doliul si durerea sunt cuvinte care provin din aceeasi radacina si care desemneaza o stare dezagreabila, agresiva si care trebuie rezolvata.

Iata-ne deci, in caz de deces, pierduti, blocati, amortiti si fara resurse pentru a avansa in timp ce acest lucru este imperios necesar, atat pentru noi insine cat si pentru cei care conteaza pentru noi, ceilalti membri ai familiei. Bineinteles, te-ai putea descurca de unul singur, sa depasesti toate dificultatile si obstacolele care iti ies in cale insa apeland la Memoris servicii funerare sector 6 vei scapa de aceste griji. Schiurile iti vor fi la indemana cu alte cuvinte. Iti vor permite sa avansezi alunecand, trecand peste blocajele psihologice si fizice. Te vor dirija pe un drum destul de lung insa la capatul careia vei iesi vindecat.

Spre reconfort psihic.

 Cu siguranta nu te vei arunca cu capul inainte, in mijlocul zapezii. Cu siguranta vei cauta unele urme, sa vezi daca si altcineva a trecut pe acolo si, cel mai probabil vei incerca sa mergi si tu pe acelasi drum. Riturile funerare sunt practic schiurile, urmele. Toate conceptele intelectualizate nu pot egala forta obiceiurilor precum motivatia de a actiona in fata unui stres, mai ales in fata stresului generat de moarte. Drept dovada, ateul care nu crede in absolut nimic, are si el nevoie de rituri in astfel de circumstante. Pentru el s-a inventat un ritual civil deoarece si el, ca ateu, are nevoie sa urmeze drumul spre reconfort. Reactia eficienta, in urma unui deces, este drept urmare aceea de a se referi la obiceiuri urmate pe vremuri de cei care s-au aflat si ei intr-o astfel de situatie.

Rolul ghidului funerar.

 Pentru a permite unei persoane indoliate sa stie cum sa infrunte moartea, profesionsitii din cadrul serviciilor funerare intervin in astfel de situatii depasind cel mai adesea caracterul concret si practic al misiunii lor. Spre exemplu, in caz de deces, te poti baza pe Memoris servicii funerare sector 6. Dincolo de furnizarea unor produse si servicii, este vorba despre insotirea familiilor si anturajului in momentele mai dificile. Pe langa organizarea funeraliilor, Memoris servicii funerare sector 6 se mai ocupa si de toate demersurile de ordin material si psihologic.

A face fata unui deces este una din cele mai dificile etape, necesita interventia unei armonii intre cel ajutat si cel care ajuta tinand cont de determinarea unui scop legitim si dublu :

Tot ceea ce tine de inmormantare se bazeaza esential pe ideea ca cei care au ramas in viata se pot ocupa de funeralii. Cu toate acestea, funeraliile trebuie sa raspunda atat presupuselor nevoi ale defunctului cat si asteptarilor afective si mentale ale celor vii care se confrunta cu moartea. Cei vii sunt nevoiti sa simta, sa observe, sa actioneze, sa se deplaseze, sa vorbeasca, etc. Aceste acte ii pun in serviciul gandurilor. Durerea este prezenta si persoanei indoliate ii este foarte greu sa actioneze in astfel de momente, sa se ocupe asa cum trebuie de funeralii. De aceea, servicii funerare sector 6 te scapa de aceasta povara, se ocupa de tot in locul tau.

Registrul emotional. Durerea emotionala evolueaza aproape in acelasi timp cu durerea. In cadrul acesteia din urma exista alternanta intre timpul traumatismului si reparare. Din punct de vedere fizic, decesul unei fiinte dragi plaseaza persoana indoliata intr-o retragere dureroasa, se retrage in carapacea lui (durere penetranta). Singura modalitate de a iesi cu bine din aceasta situatie consta in exteriorizarea socului afectiv si acest proces nu se poate efectua decat progresiv, prin intermediul unor eforturi uneori dureroase.

Se disting patru etape relationale a durerii emotionale :

Ideea demnitatii si fidelitatii datorate memoriei defunctului incoroneaza atitudinea si expresia suferintei apropiatilor in timp. Persoana indoliata se teme ca, in afara de familie, nimeni nu isi va mai aminti de cel decedat, ca acesta nu mai reprezinta nimic in ochii celorlalti ceea ce terifiaza si scandalizeaza persoana indoliata.

Exista dureri ireductibile pe care medicina nu reuseste sub nicio forma sa le trateze in cazul unor bolnavi. Originea lor este mentala, depasind limitele stricte ale corpului si campul emotiilor. Aceste dureri care prind radacina in spiritul nostru sunt cu atat mai mult ireductibile cu cat nu au in mod neaparat o baza constienta. Subconstientul poate deveni astfel tortionarul nostru puternic care se impune intr-un mod brutal.

Ajutata de Memoris servicii funerare sector 6, persoana indoliata se angajeaza intr-un proces progresiv care ii permite exteriorizarea socului suferit si il ajute sa se vindece, cu greu dar vindecarea va exista in cele din urma. Ritualurile funerare se bazeaza pe o traditie seculara, toate converg, cu scopul de a respecta un fel de panza universala. Peste tot, in toate traditiile, putem regasi etapele descrise mai sus. Lacasele de cult dar si profesionistii din domeniul funerar sunt detinatorii unei culturi propice si pun la cale actiunea salutara si respectuoasa a riturilor funerare.

Insa am putea considera persoana indoliata drept un bolnav? Probabil ca nu, am putea sa o consideram o persoana aflata in plin proces de mutatie, care plange asemeni unui bebelus sau unui copil care merge pentru prima data la gradinita. La fel ca acesta, persoana indoliata nu stie, nu intelege ce i se intampla si de ce i se intampla acest lucru. Insa, un potential de crestere, de dezvoltare isi face aparitia. Spre deosebire de alte circumstante din viata de zi cu zi, moartea unei persoane apropiate implica o forta initiatoare care propulseaza constiinta individului putin mai departe decat ii permite viata de zi cu zi. Persoana indoliata sufera cu siguranta insa, cel mai adesea, incearca sa dea ce e mai bun cu aceasta ocazie, un proces de doliu lung si anevoios o asteapta, un fel de proces de maturizare…