0746.203.202

Servicii Funerare

Experienta firmei noastre in domeniul serviciilor funerare se reflecta in calitatea serviciilor pe care vi le oferim. Este important sa va puteti exprima respectul si dragostea fata de persoana trecuta in nefiinta, si serviciile funerare prestate sa fie conforme cu ce isi doreste familia. Memoris – servicii funerare isi presteaza serviciile in Bucuresti si in tara.

Un serviciu funerar important

Consilierea gratuita cu privire la produsele si serviciile funerare reprezinta pentru Memoris unul dintre cele mai importante servicii funerare. Este serviciul oferit prin care explicam familiei indoliate care sunt procedurile civile in asemenea situatii, traditiile si cutumele funerare, ce produse funerare sunt necesare, oferind explicatii clare despre serviciile noastre astfel incat familia sa aleaga in cunostinta de cauza ceea ce considera ca este potrivit pentru un serviciu funerar complet.

Mai jos puteti regasi detaliate cele mai solicitate servicii funerare, necesare in cazul unui deces.
Preturile serviciilor funerare regasite in acest site sunt calculate pentru orasul Bucuresti.

Pentru buna desfasurarea a inmormantarii, recomandam sa alegeti serviciul de imbalsamare.
Dispunem de persoane autorizate pentru acest serviciu funerar.

Motive pentru alegerea serviciului de imbalsamare persoane decedate:

  1.  Elimina bacteriile si microbii din organismul defunctului pentru perioada inmormantarii;
  2.  Toate capelele din orase cer certificatul de imbalsamare pentru depunere
  3.  Pastreaza persoana decedata pentru o perioada mai indelungata de timp.
  4.  Pentru transporturi mai mari de 30 km, este obligatoriu certificatul de imbalsamare

Depunerea persoanei decedate la o capela
Depunerea persoanei decedate la o capela necesita un certificat de imbalsamare. Acesta este eliberat de catre medicul patolog in baza serviciului de imbalsamare efectuat. Pentru imbalsamare este necesar certificatul constatator al decesului emis de către un medic care dispune de competențe în acest sens.

Cosmetica mortuara consta in pregatirea persoanei decedate pentru inmormantare. Avem persoane specializate care se ocupa de spalarea, imbracarea si, cand este cazul, barbierirea persoanei decedate. Experienta si grija oferite in aceste momente de catre personalul Memoris va scuteste de momentele dificile legate de pregatirea persoanei decedate.

Serviciul de Pregatire acte consta in eliberarea certificatului constatator al decesului.
In vederea elibirarii constatatorului pentru o persoana decedata va rugam sa pregatiti urmatoarele acte:
1. buletinul sau cartea de identitate a persoanei decedate;
2. certificatul de nastere al persoanei decedate;
3. Acte medicale -iesire din spital, scrisoare medicala

Certificatul de constatare al decesului
Certificatul medical constatator de deces se elibereaza dupa 24ore de la constatarea decesului (conform HG 909/2011 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 104/2003). Daca decesul a avut loc din cauze violente, constatarea decesului se va face de catre o echipa operativa de la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”. Daca decesul a avut loc la spital, se elibereaza de catre medicul spitalului.
 

Ajutorul de inmormantare se acorda membrilor familiei, persoanelor care au avut in intretinere persoana decedata sau oricarei persoane care face dovada achitarii cheltuielilor de inmormantare. Se acorda doar in cazul in care persoana decedata a fost asigurata (salariat sau pensionar).

Ajutorul de inmormantare se acorda unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuieli ocazionate de deces.

Organizarea funerariilor de incinerare se stabileste de catre familie sau la cererea expresa a decedatului, exprimata in timpul vietii. Pentru a ne solicita serviciul de incinerare, va rugam sa pregatiti urmatoarele acte:

1. certificatul de deces;
2. adeverinta de inhumare;
3. certificatul de imbalsamare;
Programarea pentru incinerarea decedatului se va face la crematoriul uman din incinta I.N.M.L. Mina Minovici. in baza actelor de mai sus si a actului de identitate in copie si original al persoanei care solicita incinerarea.

Pachetul de servicii funerare Memoris Incinerare contine toate serviciile necesare pentru a pregati incinerarea persoanei decedate. Pentru urnele funerare necesare pentru cenusa mortuara, gasiti mai multe detalii pe pagina dedicata lor. Lista cu crematoriile umane functionale din Romania o puteti gasi in articolul despre Legea serviciilor funerare.