0746.203.202

Servicii Funerare Sector 5

Memoris Servicii Funerare sector 5 va ofera sustinere in perioada de doliu

Pierderea unei fiinte dragi reprezinta o etapa dureroasa pentru fiinta umana care, in aceasta situatie, reactioneaza pe diferite planuri (fizic, psihologic, afectiv, social si spiritual) insa intr-un mod diferit in functie de varsta, sex si cultura. Relatia speciala intretinuta cu persoana disparuta dintre noi, brutalitatea decesului, sustinerea anturajului in fata acestei suferinte, iata atatea elemente de care trebuie sa tinem seama in procesul de vindecare, in procesul indelungat al doliului.

In acest proces cel mai important sprijin, pe langa cel oferit de familie si prieteni, este cel oferit de Memoris servicii funerare sector 5 care te va insoti in toata aceasta perioada dificila si va incerca sa iti usureze suferinta, in masura posibilitatilor. Importanta pe care a avut-o persoana disparuta este fundamentala. Daca era extrem de draga in ochii nostri, decesul sau poate fi o veritabila deflagratie psihica. Insa, daca nu am intretinut o relatie afectiva prea puternica cu persoana defuncta, disparitia sa poate fi mai usor de suportat, nu ne va afecta atat de tare.

Este important de precizat ca nu exista o norma dupa care fiecare persoana reactioneaza in timpul doliului, dupa care fiecare persoana reactioneaza in fata mortii. Fiecare persoana are propria sa sensibilitate si resimte lucrurile in propriul sau fel. Cu toate acestea, toate persoanele care sunt nevoite sa treaca prin decesul unei persoane dragi au un punct comun, sunt nevoite sa treaca prin aceeasi munca psihologica, cea de a se obisnui cu absenta persoanei decedate.

Violenta absentei este uneori atat de importanta incat persoanele aflate in doliu se simt pur si simplu mutilate, amputate. Nu vor mai putea niciodata sa atinga persoana iubita, nu o vor mai putea niciodata strange in brate, sa o imbratiseze, se trezesc singure in locuinta pe care au impartit-o cu persoana decedata si vor pune un tacam in minus pe masa. Persoanele in doliu au impresia ca nu vor putea iesi niciodata din aceasta suferinta, ca isi va pierde mintile, ca se va imbolnavi si ca in prezent ii este imposibil sa traiasca fara de persoana iubita.

In cazul unora lacrimile sunt abundente, durerea pare de nesuportat. Altii sunt asemeni unor roboti, nu lasa sa se scurga nicio lacrima pe obraji, indeplinesc in mod automatizat sarcinile de zi cu zi, intr-o stare disociata, in totala ceata. Pentru multi, oboseala fizica este constanta, coplesitoare si poate persista cateva luni bune, ani chiar. Aceasta stare de oboseala fizica si psihica este normala, este una din manifestarile normale provocate de socul mortii. Trebuie sa fim constienti de faptul ca avem o mare suferinta inainte de a recurge la ajutor de specialitate.

Important este sa iti faci timp sa te odihnesti, sa iti oferi timpul necesar sa te vindeci, sa te ocupi de tine si de corpul tau. Este o prima etapa necesara pentru a traversa aceasta perioada dificila de doliu. Oboselii psihice i se adauga o oboseala psihomotorie. Ne simtim incapabili sa facem ceva ce de obicei faceam fara probleme, ca si cum cea mai mica actiune ar cere un efort considerabil. Acest lucru se resimte asupra activitatii profesionale si concediile medicale sunt destul de frecvente in aceasta perioada. Incapacitatea de a munci este extrem de reala in aceasta perioada. Starea depresiva este insotita uneori de halucinatii vizuale, olfactive si auditive. Persoana indoliata remarca defunctul in multime sau in incaperea vecina, are impresia ca isi pierde mintile incetul cu incetul si nu indrazneste sa vorbeasca despre starile care il incearca. Servicii funerare sector 5 este alaturi de tine in aceste momente dificile incercand sa te faca sa treci mai usor si mai rapid peste aceasta suferinta.

Trebuie sa iti amintesti faptul ca aceasta stare depresiva este pasagera, chiar daca poate dura cativa ani buni. Ramane strans legat de criza doliului si este insotit de un veritabil uragan emotional. Furia si culpabilitatea devin emotii dominante si ne simtim abandonati de viata, de Dumnezeu, de toti din jur, pana si de persoana care a decedat. Suntem furiosi si pe anturaj. Acestia sunt vii insa fiinta draga noua din pacate nu mai este. Ne invinovatim spunandu-ne ca am fi putut face mai mult pentru ca persoana decedata sa fie salvata, sa traiasca mai mult, ca ne-am despartit in termeni mai putin potriviti, ca nu am avut sansa de a ne lua ramas bun. Regandim fiecare detaliu in parte si ne gandim ca am fi putut schimba cursul lucrurilor, ca l-am putea readuce la viata. Ne simtim jenati, angoasati, in suferinta, disperati. Pentru a evita astfel de momente dupa un deces cel mai bine este sa apelezi la servicii funerare sector 5.

Traversarea unei perioade de doliu este ca si cum ai avansa pe un teren accidentat. Nu stim ce ne rezerva viitorul apropiat…pentru a trece mai usor peste aceasta perioada de doliu, exista mai multe resurse. In functie de natura doliului, personalitate si drumul personal, ajutorul oferit este diferit de la o persoana al alta, de la o etapa la alta. Spre exemplu, Memoris servicii funerare sector 5 intervine pentru a ne ajuta sa organizam ceremonia de inmormantare si ne ajuta cu toate demersurile administrative necesare.

Ritualurile si prezenta celorlalti.

Ritualurile sunt, inca din negura timpului, unelte cu care s-au dotat fiintele umane pentru a reusi sa treaca cat mai repede cu putinta peste aceasta perioada de doliu. Inmormnatarea ofera un loc in care persoanele afectete de un deces se pot regasi si sa isi exprime in mod liber emotiile provocate de decesul care tocmai a survenit. Servicii funerare sector 5 ajuta familia indoliata sa realizeze pierderea suferita oferindu-i totodata caldura necesara. Solidaritatea si simpatia propuse de astfel de servicii funerare sunt pretioase si vor avea o influenta mare asupra derularii doliului in perioada imediat urmatoare.

Slujbele comemorative pecum si vizitele la cimitir pot in egala masura sa ajute o persoana indoliata sa treaca mai repede peste suferinta. Acestea sunt ritualuri care permit persoanei indoliate sa faca un bilant ceea ce o poate ajuta sa isi continue drumul spre rezolvarea pozitiva a doliului.

Vorbele si faptul ca ceilalti din jur te asculta.

Cel mai important este ca, in aceasta perioada, persoana indoliata sa nu se izoleze. In functie de natura doliului, exista in egala masura grupuri de suport care ofera persoanelor indoliate posibilitatea de a se intalni in grup si de a vorbi de o suferinta impartasita. Verbalizarea te poate ajuta enorm, impartasirea durerii poate fi primul pas spre vindecare.

Ascultarea propriilor nevoi.

 Unor persoane le va fi mult mai usor sa isi exteriorizeze suferinta prin scris, prin pictura sau prin sculptura. Altii in schimb se vor simti in elementul lor lasand curs liber emotiilor prin sport, yoga sau masaj. Nu exista niciun remediu minune pentru traversarea acestei perioade de doliu, fiecare are propriile sale nevoi, fiecare trebuie sa traverseze propriul sau drum accidentat. Oricare ar fi resursele alese pentru a traversa acest drum dificil, Memoris servicii funerare sector 5 este alaturi de tine la tot pasul.

Misiunea unei case funerare este aceea de a fi alaturi de cei care pierd o persoana draga si isi doresc sa treaca cu mai mare usurinta peste aceasta suferinta. Astfel, persoana indoliata va scapa de formalitatile necesare unei inmormantari si acestea nu sunt putine. In cazul in care alegi sa optezi pentru o firma de servicii funerare vei economisi timp deoarece firma de va ocupa de absolut tot ce inseamna inmormantare, inclusiv de organizarea priveghiului si parastasului si vei reusi sa economisesti chiar si bani. Impreuna cu angajatii firmei de pompe funebre veti stabili un buget pentru inmormantare si nu vei mai fi nevoita sa parcurgi tot orasul in cautarea celor necesare. Firma de pompe funebre se va ocupa de absolut tot incepand de la sicriu, cruce, candele, articole religioase, jerbe, coroane, aranjamente florale, colaci, coliva, prosoape, etc.

Astfel, daca apelezi la Memoris servicii funerare sector 5 vei scapa de cele mai dureroase momente ale organizarii unei inmormantari. De la aflarea vestii decesului, pana la finalizarea inmormantarii o persoana este nevoita sa treaca prin clipe extrem de dureroase si o firma de servicii funerare ne poate ajuta sa trecem mai usor peste ele. Este vorba despre imbalsamare, toaletare si despre asezarea persoanei decedate in sciriu. Aceasta etapa a pregatirii este una extrem de delicata dar vei scapa de aceasta sarcina daca apelezi la servicii funerare sector 5.

Tragediile apar atunci cand ne asteptam mai putin si, din pacate, nu avem cum sa le evitam. Cu totii, la un moment dat in viata ne confruntam cu astfel de tragedii, cu pierderea unei fiinte dragi si, avand in vedere imensa durere pricinuita, este important sa apelam la servicii funerare care sa ne scape de grija pregatirii ceremoniei funerare. Atunci cand trecem peste astfel de clipe cumplite ne este greu sa desfasuram si alte activitati. Nimeni nu isi doreste sa organizeze inmormntarea persoanei iubite de aceea poate apela cu incredere la servicii funerare care sa o scape de aceasta povara. O firma de pompe funebre serioasa va raspunde prompt la solicitare si ne va ajuta sa trecem mai usor peste aceste clipe cumplite.