Servicii Funerare Sector 4
Memoris servicii funerare sector 4 iti explica Procesul funerar
Funeraliile reprezinta mai mult decat un simplu moment in care familia si prietenii se aduna pentru a onora o persoana draga plecata din aceasta lume. Fac parte intregranta din procesul doliului. In cele ce urmeaza vom discuta despre importanta ritualurilor funerare si despre nevoile persoanei indoliate si va vom spune de ce este bine sa apelezi la Memoris servicii funerare sector 4.
De ce ritualurile funerare sunt atat de importante.
Ritualurile reprezinta practici simbolice care ne ajuta, asemeni familiei si prietenilor, sa ne exprimam gandurile si sentimentele cele mai profunde fata de principalele evenimente ale vietii. Botezul celebreaza nasterea unui copil si intrarea acestuia in familia Bisericii. Serbarile aniversare onoreaza inca un an din viata unei persoane pe care o iubim. Casatoria afirma in mod public iubirea dintre doua persoane. Rtitualurile funerare reprezinta o modalitate publica de a ne explica credintele, gandurile si emotiile cu privire la decesul unei fiinte dragi. Practica straveche si plina de simbolism, ceremonia de inmormantare ne ajuta sa recunoastem realitatea decesului, oferim omagiu intregii vieti a defunctului, favorizand un mod de expresie a durerii conforma cu valorile culturii, oferind sustinere persoanelor indoliate si permitand acestora din urma sa isi imbratiseze credinte si conceptiile cu privire la viata si la moarte si ofera continuitate si speranta supravietuitorilor.
Din pacate, exista culturi care evita doliul si, intr-o mare masura, uita de aceste obiective esentiale ale funeraliilor. Iata cum funeraliile autentice contribuie la satisfacerea a sase nevoi de reconciliere asociate doliului si cum servicii funerare sector 4 te ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada dificila.
- Recunoasterea realitatii decesului. Atunci cand ne moare o fiinta draga sufletului trebuie sa recunoastem in mod deschis realitatea si finalitatea decesului pentru a putea trece mai usor si mai repede peste aceasta suferinta. In general, acceptam aceasta realitate in doua etape. In primul si in primul rand, acceptam decesul intr-un mod rational. Aflam despre decesul unei fiinte dragi si, intelectual sau mai putin intelectual, intelegem moartea. In urmatoarele zile si in urmatoarele saptamani si, datorita sprijinului, compasiunii si intelegerii persoanelor din jurul nostru incepem sa intelegem emotional realitatea decesului. Funeraliile pot constitui un minunat punct de plecare pentru intelegerea rationala a a decesului. Din punct de vedere intelectual, funeraliile ne spun ca o persoana draga a decedat, chiar daca pana in acest moment am incercat sa negam acest lucru. Atunci cand apelam la servicii funerare, fixam data si ora ceremoniei funerare, le planificam, identificam corpul neinsufletit si alegem hainele de inmormantare, nu putem sa evitam sa recunoastem faptul ca persoana este decedata. In momentul in care sicriul coboara in groapa, suntem martorii finalitatii mortii.
- Acceptarea durerii asociate pierderii. Pe masura ce recunoasterea decesului progreseaza de la acceptare rationala la acceptare emotionala, incepem sa acceptam durerea asocierii pierderii. Este o alta nevoie pe care persoanele indoliate trebuie sa o satisfaca pentru a se putea vindeca de suferinta. Exteriorizarea gandurilor si durerii prin lacrimi reprezinta cea mai sanatoasa metoda si funeraliile ne permit sa ne vindecam mai repede. Oamenii au tendinta sa planga la o inmormantare deoarece acestea ne obliga sa ne concentram asupra decesului si asupra sentimentelor adesea dureroase prin care trecem. Timp de o ora sau doua – mai mult in cazul persoanelor indoliate care planifica funeraliile sau primesc vizitatorii in cadrul salonului funerar – persoanele care asista la funeralii sunt incapabile sa intelectualizeze durerea sau sa se detaseze de ea. Din fericire, funeraliile reprezinta un eveniment in care expresia durerii este acceptata – este fara indoiala ocazia in care exteriorizarea tristetii este acceptata in societatea noastra.
- Amintirea defunctului. Pentru a ne consola, pentru a trece cat mai bine si mai rapid peste toata aceasta suferinta, trebuie sa trecem relatia cu defunctul de pe un plan fizic pe un plan al memoriei. Funeraliile autentice ne incurajeaza sa apelam cat mai rapid cu putinta la aceasta progresie deoarece aceasta ne permite sa reflectam la momentele (bune sau rele) pe care le-am petrecut cu defunctul. Ca niciun alt moment inainte sau dupa deces, funeraliile ne invita sa ne concentram asupra relatiei trecute cu aceasta persoana si sa impartasim amintirile pe care le avem cu persoanele aflate la inmormnatare. La funeraliile clasice, elogiul subliniaza principalele evenimente din viata defunctului si principalele caracteristici ale acestuia din urma. Elogiul ajuta persoanele indoliate deoarece le trezesc amintiri placute, mai intime, personalizate. Mai tarziu, dupa ceremonie, un numar mare de indoliati vor impartasi intr-un mod informal amintirile pe care le au cu persoana defuncta. Aceasta partajare este in egala masura semnificativa. In timpul doliului putem « spune povestea » decesului, putem povesti unele evenimente marcante petrecute in compania defunctului dupa care vom fi in masura sa acceptam aceasta pierdere si sa trecem mai rapid peste suferinta.
- Dezvoltarea unei identitati noi. Dezvoltarea unei noi identitati este un alt element esential in timpul unui doliu. Cu totii suntem sociabili si viata noastra este definita in raport cu persoanele care ne inconjoara. Suntem cu totii fii, tati, bunici, frati, soti, prieteni. Atunci cand unul din cei apropiati moare, suferim. Funeraliile ne ajuta sa dobandim o identitate noua deoarece ne permit sa recunoastem in mod public noul nostru rol (vaduv/vaduva spre exemplu). Daca esti parintele unui copil care moare, funeraliile marcheaza debutul unei noi vieti, aceea de fost parinte. In timpul funeraliilor, organizate de servicii funerare sector 4 prezenta prietenilor si rudelor apropiate ne ajuta sa constientizam faptul ca noi continuam sa existam in ciuda pierderii suferite.
- Incercarea de a descoperi un sens. Atunci cand o fiinta draga moare, ne punem intrebari cu privire la sensul existentei, avem impresia ca viata nu mai are rost fara persoana care a decedat. De ce acum ? De ce in acest mod ? Pentru a trece peste aceasta suferinta trebuie, intai si intai, sa acceptam moartea fara sa ne punem acest gen de intrebari, pe cat posibil. Intrebarile axate pe De ce ne ajuta totusi intr-o anumita masura sa decidem daca decidem cum vom trai in continuare. Nu este necesar sa gasim un rapsuns definitiv la aceste intrebari. Posibilitatea de a gandi, de a reflecta este ceea ce conteaza mai mult. Mai profund, funeraliile intaresc un fapt central din existenta noastra si anume faptul ca, la un moment dat, cu totii vom muri. Ca si viata, moartea reprezinta un proces natural si inevitabil totodata (nord-americanii au tendinta sa nu recunoasca acest lucru). Drept urmare, funeraliile ne ajuta sa dam un sens vietii si decesului defunctului, precum si vietii noastre si mortii iminente. Toate funeraliile la care participam de-a lungul vietii constituie intr-un fel o repetitie a propriei noastre morti. Funeraliile ne permit, in calitate de comunitate sau persoane individuale sa ne exprimam credintele cu privire la viata si la moarte. Practica funeraliilor demonstreaza ca moartea este un subiect care ne intereseaza. Pentru ca cei vii sa continue sa traiasca cat de cat sanatos, astfel trebuie sa fie privite lucrurile.
- Continuarea primirii de sustinere din partea celor apropiati. Dupa cum am mentionat si mai sus, funeraliile reprezinta o modalitate publica de a ne exprima emotiile, credintele, gandurile fata de moartea unei persoane dragi. De fapt, funeraliile reprezinta o ocazie publica de a oferi sustinere celorlalti, de a-i ajuta sa treaca peste aceasta mare suferinta, in timpul funeraliilor si dupa. Funeraliile fac o dedicatie sociala care afirma Veniti si ma sprijiniti in aceste momente dificile. Fie ca isi dau sau nu seama, cei care decid sa nu organizeze funeralii clasice spun in mod indirect Nu veniti sa ma sprijiniti in aceste momente dificile. Funeraliile ne permit in egala masura sa ne manifestam sustinerea fata de o persoana. Din pacate, nu traim intr-o societate foarte demonstrativa, insa la funeralii suntem autorizati sa plangem, sa imbratisam, sa atingem si sa alinam durerea unei persoane. Inca o data, cuvintele sunt de prisos si ne manifestam sprijinul si compasiunea non verbal. Aceasta sustinere manifestata in mod fizic este unul din principalele aspecte ale vindecarii favorizate de ritualurile funerare organizate de agentii precum servicii funerare sector 4.
De ce servicii funerare sector 4?
In cazul in care vei opta pentru Memoris servicii funerare sector 4 pentru a se ocupa de totul in locul tau trebuie sa stii ca totul va fi organizat tinand cont de dorintele familiei persoanei indoliate. Este mai mult decat indicat sa se apeleze la servicii funerare deoarece acesta reprezinta cel mai eficient mod de a organiza o ceremonie de inmormantare. De foarte multe ori se intampla ca alegeerea unei agentii de pompe funebre sa se faca pe baza unor criterii subiective, unul din aceste criterii subiective fiind proximitatea de casa. In plus, o casa de pompe funebre se poate alege si pe baza recomandarilor facute de rudele sau prietenii care au trecut deja printr-o astfel de incercare. Servicii funerare sector 4 se va ocupa in detaliu de intregul protocol funerar si de organizarea completa a ceremoniei funerare si se va ingriji sa respecte traditiile religioase dar si pe cei adormiti. Cu ajutorul Memoris servicii funerare sector 4 vei reusi sa oferi un ramas bun plin de recunostinta si vei pune la punct fiecare detaliu al ceremoniei religioase de inmormantare.