0746.203.202

Firma vs inmormantare traditionala

O firmă de pompe funebre nu este o afacere de ale cărei servicii cineva își dorește aibă vreodată nevoie, însă trecerea în neființa a unei persoane dragi este un eveniment nefericit ce ocolește prea puține persoane.

Pentru aceste momente tragice, nu există un manual de instrucțiuni care să ajute la diminuarea suferinței, însă există numeroase tradiții care îi pot ajuta pe cei rămași în viață să își exprime pentru ultima dată respectul și dragostea față de defunct. Tradițiile și obiceiurile diferă în funcție de religie și cultura specifică fiecărei regiuni geografice, iar ele sunt dublate de o serie de proceduri reglementate la nivel național, menite să uniformizeze întregul proces administrativ al unui deces.

Aceste companii cunosc toate aceste proceduri administrative, fapt care aduce un sprijin considerabil familiei defunctului când aceasta este prea îndurerată pentru a-și îndrepta atenția spre demersuri birocratice.

Pe de altă parte, dat fiind diversitatea tradițiilor de înmormântare în România, serviciile firmelor de pompe funebre  sunt adesea grupate în pachete standard care respectă doar ritualurile de bază specifice fiecărei religii.

Ținând cont de aceste avantaje și dezavantaje, adesea se naște o dilemă în inima celor îndurerați care doresc să știe că și-au dat silința și au făcut tot ce s-a putut face pentru sufletul defunctului. Mai mult decât atât, uneori și un sentiment de vinovăție poate lua naștere, atunci când membrii familiei se întreabă dacă nu cumva ei înșiși ar fi trebuit să se ocupe de ritualuri și parastas pentru ca acestea să fie cu adevărat „primite”.

În cazul pomenii trebuie luat în considerare că mâncarea cu adevărat primită este cea care este și consumată. Firmele de pompe funebre colaborează cu restaurante care sigilează mâncarea și respectă normele sanitare, iar în contextul pandemiei provocate de COVID 19, participanții la înmormântare pot fi mai deschiși în a consuma produse care au garanția sanitară, decât produsele preparate de către familia defunctului.

Totodată, în ceea ce privește respectarea tuturor tradițiilor, trebuie luat în considerare faptul că o firmă de servicii funerare oferă servicii în baza unor standarde de calitate, iar serviciile acestea nu îngrădesc cu nimic familia, dacă aceasta își dorește să contribuie cu un plus în ceea ce privește ritualurile de înmormântare.

O astfel de colaborare cu specialiștii din cadrul firmei de pompe funebre va asigura doar o bună desfășurare a întregului moment, oferind, totodată și membrilor familiei împăcarea sufletească că au contribuit la înmormântarea celui care a fost o parte importantă din viața lor.